top of page
Search

Biodinamika,változás,fejlődés - VINCE MAGAZIN

Ha a szakma kérdez, mindig örömmel válaszolunk! Ezek a párbeszédek különlegesen kedvesek számunkra. Beszélgettünk szőlőművelésről, biodinamikáról, változásról, tervekről és persze borokról.


A nagyvilági pezsgést hagyta maga mögött Florian Zaruba, hogy a természetközeli szőlőművelésben és borkészítésben a Balaton déli partján megtalálja azt a nyugalmat és harmóniát, ami valóban boldoggá teszi. Novemberi lapszámunkban vele, a Kristinus birtokigazgatójával készítettünk interjút, amelynek fókuszába csakúgy, mint mostanában a borászat fókuszába a biodinamikus szemléletmódra való átállás került. Ebből a cikkből hozunk most öt erős mondatot.


1, Bár gyerekként mezőgazdaságot tanultam, és sokszor voltam az állatok és a természet közelségében, mégis más területen kezdtem el dolgozni. Éltem azt az életet, keresve azokat a hamis értékeket, amikre a mai társadalom ráneveli az embereket: sikeresnek lenni, sok pénzt keresni, feláldozva mindazt, ami valójában fontos és mértékadó.


2. A kihívás számomra pozitív üzenetet hordoz magában, de ezt csak akkor lehet így felfogni, ha nyitottak vagyunk az újdonságokra és tanulni szeretnénk. Cél, kitartás és odaadás szükséges az életben.


3, A szuperkapitalista és materialista életmód a legnagyobb fenyegetés a világra nézve. Egyetlen célja rávenni az embereket, hogy minél több pénzt költsenek szükségtelen dolgokra. Ez a szemléletmód a mezőgazdaságra is rávetítődik, soha nem látott mértékben pusztítjuk a környezetet.


4,A föld, az élővilág, a természet tiszteletben tartásával értéket kell teremteni nemcsak saját magunk számára, hanem a következő generációk számára is. Az utolsó órához érkeztünk, de még megvan a lehetőségünk pozitív irányba fordítani a világot.
5, Igyekszünk a lehető legkevesebb beavatkozással olyan karakteres borokat csinálni, amelyek elrugaszkodnak a sablonoktól. Legtöbb termékünk szűretlenül, alacsony kén hozzáadásával kerül a palackba, az új, átalakított portfóliónkban pedig a narancsborok, az ősi pezsgőkészítési technológiával készült pétillant naturel pezsgő és a natúr borok mellett már sárgamuskotály, zenit, zöldveltelini pét-natok is helyet kaptak.Szöveg: Vince magazin

Fotók: Vince magazin


5 Comments


he kathy
he kathy
Apr 22

As a result of the subject matter's critical significance to me, I am diligently pursuing current information. After having stated that, I anxiously await the chance to review your written work. We express our profound gratitude for your extraordinarily generous contribution in sharing.

play quordle today game

Like

The suggestions you mentioned above are impressive. Although the topic may not be new, the article presents reasonable and modern arguments mapquest driving directions


Like

dadasd

Like

Nagyra értékelem a szőlőtermesztéssel és a borkészítéssel kapcsolatos megosztásait. Geometry Dash Lite

Like

Masker Yulia
Masker Yulia
Nov 30, 2023

Its sole purpose is to make people spend as much money as possible on unnecessary things. This approach also applies to agriculture, we are destroying the environment at an unprecedented level. puppet hockey

Like
bottom of page