Szent Márton Nap

Header new a0e2f07a3bca7d897a81892933aad5ec2fcf1cc8b094024391645659e1da36a2
Kéthely, Hunyadi utca 99.
19:00
14900 Ft
Icon balaton 7cbf9cc3d0db911864f22fdd306e1b1d6810eaaed36b166fbd716762c966ed54

A hagyomány szerint Szent Márton napját evéssel, ivással, jókedvvel kell megtölteni, hiszen ezzel egyrészt előidézzük, hogy a következő évben is bőven legyen mit fogyasztani, másrészt megünnepeljük a mezőgazdasági munkálatok sikeres befejeződését.

Éppen ezért a Kristinus Borbirtokon 2018-ban sem maradhat el a Márton-napi borvacsora, ahol a Gasztro Műhelyből kikerülő fenséges falatokat a legfinomabb Kristinus borokkal fogjuk leöblíteni.


A 4 fogásos vacsora 19:00-tól veszi kezdetét. Vendégeinket welcome drink-kel várjuk. A vacsorát élő jazz zene kíséri!

Menü: 

Welcome: Irsai ’18

Pinot Noir’15 

Libamáj mousse, zsályás briós, vörösboros alma

Libaesszencia

Cabernet Sauvignon Selection’15 - Konfitált libacomb, tonkabab jus, árparizottó, lilakáposzta, gesztenyés won-ton

Sárgamuskotály félszáraz’17 - Sütőtök, Kristinus sárgamuskotály, csokoládé

Utópia


Az ízélmények mellett természetesen zenei élmény is dukál ehhez a jeles naphoz, melyről Hajdu Klára & Oláh Krisztián Duó gondoskodik.

A duó tagjai 2015 októbere óta dolgoznak együtt, mióta Oláh Krisztián lett a Hajdu Klára Quartet zongoristája. Ekkor készítettek először közösen lemezt “Hajdu Klára Quartet Plays Standards Dedicated to Chet Baker” címmel, amelyet a szakma 2017-ben Fonogram - díjra jelölt “az év hazai jazz albuma” kategóriában. Szoros barátságuk és a közös muzsikálás inspirálta őket a közös alkotásra, amelynek lenyomata a “Deep in a Dream” című duó album. Saját kompozícióik mellet néhány kedvenc daluk feldolgozása is helyet kapott a korongon. Igazán sokszínű, de mégis egységes anyagot rögzítettek. A szabadság, a könnyed improvizatív játékosság jellemzi játékukat, ami jól ellenpontozza repertoárjuk mély és intenzív érzelmi töltetét. Igazi örömzenélés ez az album.

Hajdu Klára - ének

Hajdu Klára a hazai jazz élet kiemelkedő alakja, énekes dalszerzője és tanára. A jazzma.hu, az egyetlen magyar jazz portál olvasói 2013-ban az év énekesnőjének választották. Énekelt már többek között New Yorkban, Ottawaban, Torontoban, Osloban, Párizsban, Londonban, Glasgowban, Rómában, Madridban és hosszan folytathatnánk a sort. Tíz éve megalapította saját quartetjét. Eddig megjelent lemezeik nagy sikert és teltházas koncerteket hoztak a zenekarnak. Elnyerték mind a szakma, mind a közönség rajongó elismerését. Dalaikat a magyar jazz csatornák mellett már holland és német országos rádiók is műsorukra tűzték.

www.facebook.com/hajduklaramusic

Oláh Krisztián - zongora

Oláh Krisztián, zongorista, zeneszerző, a fiatal generáció egyik legkeresettebb zongoristája. Saját formációin kívül a Coltrane Legacy és a Hajdu Klára Quartet zenekarok állandó tagja, gyakran koncertezik édesapjával Oláh Kálmánnal, testvérével ifj. Oláh Kálmánnal, illetve Fekete Kovács Kornéllal és László Attilával is. Több nemzetközi versenyen ért el kitűnő helyezést szólóban és triójával is, Angliában, Hollandiában, Litvániában, Romániában. A Montreuxi Jazz Zongora verseny III. helyezettje lett 2015-ben. Creative Art, Gramofon, Orszácky, Szepesi György és Junior Prima díjban részesült.

www.facebook.com/OlahKrisztianTrio

Hallgasson bele:

https://www.youtube.com/watch?v=RjUMQBcA6e0

https://www.youtube.com/watch?v=WuisW-HfTHg

https://www.youtube.com/watch?v=uWOYumskflA&t=4s


Minden jegy elkelt!