Hírek

Hírek

2017. 07. 19

KIKÖTŐ A BIRTOKON: A Kultkikötő kiemelt programjai a kéthelyi Kristinus Borbirtokra költöznek

A Balaton kulturális élménytere, a Kultkikötő és a Kristinus Borbirtok kapcsolata 2016-ban kezdődött, amikor a Kultkikötő a Kristinust választotta borászati partnereként, így a különleges kulturális élmények mellett a dél-balatoni dűlők kincseivel is megismerkedhettek a Kultkikötő vendégei. A 2017-es stratégiai együttműködés célja, hogy a két fél színvonalas előadó-művészeti tevékenységet tudjon biztosítani a borbirtok vendégei.

A 2017-es stratégiai együttműködés célja, hogy a két fél színvonalas előadó-művészeti tevékenységet tudjon biztosítani a borbirtok vendégei számára, népszerűsítve ezzel a magyar kultúrát és a balatoni turizmust. Az együttműködés kiterjed a programok szervezésére, ill. azok közönségszervezésére és kommunikációjára.

Article show 461a4d9c5eedad9f4d34a1e16670a40bfd4e0b583ac38d76522619842cc91791

Florian Zaruba, a Kristinus Borbirtok ügyvezetője elmondta: „Fontosnak tartjuk a helyi kezdeményezéseket és együttműködéseket, így a keszthelyi Pannon Egyetem, a Balatoni Hajózási Zrt. és a Kultkikötő is partnerünk már. Bármit csinálunk, a legjobb balatoni borélményeket szeretnénk nyújtani, ehhez kerestünk partnereket környezetünkben. Tavaly a Kultkikötő vendégei a mi borainkat kóstolhatták, idén pedig a mi vendégeink a Kultkikötő által szervezett programokat élvezhetik borbirtokunkon.”

„Egy tartalmas balatoni nyáreste fő titka a víz tiszta feledhetetlen ízvilágú borok és irodalmi estek, koncertek, színházi előadások, mindez exkluzív légkörben: ez a Kristinus Borbirtok és a Kultkikötő házasítása” - mondta Nemes Zoltán, a Kultkikötő ügyvezető igazgatója.

A közös programok:

02.18. - Tehetséggel Sáfárkodók Kulturális talk show zenével, verssel, titkokkal. Sáfár Mónika Détár Enikővel beszélget.

03.25. – GreCSÓKOLlár Zenés irodalmi est Grecsó Krisztián íróval és Kollár-Klemencz László dalszerzővel.

04.15. - Rózsavölgyi Szalon – Széllel szembe – Poénok és poémák – Jordán Tamás stand up estje Jordán Tamás beszél színházról, életről, saját magáról – erős öniróniával.

04.29. - Müller Péter - Férfi lélek, női sorsok Beszélgetés a szerzővel, felolvasás a könyvből, kérdések a témáról.

05.13. – Virtuózok koncert Klasszikus magyar tehetségek komolyzenei műveket adnak elő, időnként átdolgozva.

06.03. - Rózsavölgyi Szalon – Jerome Kilty: Tisztelt Hazudozó! Bernard Shaw és Mrs. Patrick Campbell különleges kapcsolatának története Jerome Kilty tollából.

07.14. - 07.15. Krisecco Feszt: Kállay Saunders Band, Fábián Juli és Zoohacker, Margaret Island koncert Ismert hazai előadók váltják egymást a Kristinus Borbirtok szabadtéri színpadán, kísérőjük sok-sok finom bor- és ételkülönlegesség.

09.09. – Szőlőhegyi futás és duatlon - Király Viktor koncert Már hagyományként kerül megrendezésre a Kristinus szőlőhegyi futóversenye a kéthelyi szőlődűlők között, idén először duatlonnal és Király Viktor koncerttel egybekötve.

10.21. - Szüreti Fesztivál - Kerekes Band koncert A Kerekes Band Magyarország egyik legkeresettebb népzenei koncertzenekara, így jól illenek majd a sok szőlő és bor közé a szüreti fesztiválon.

11.11. - Szent Márton Nap - Hrutka Róbert és Tompos Kátya koncert Szent Márton Napján a hagyományos borvacsora mellett idén Hrutka Róbert és Tompos Kátya lép színpadra.

12.09. - Adventi zenés est - Boomerang Baby - Marlene Dietrich ABC Az Adventi zenés színházi esten a legendás színésznő, Marlene Dietrich nyomába eredve, a díva dalaival és gondolataival.

A programok mellé a Borbirtok kedvezményes borkóstolókat és gasztro különlegességeket kínál.

www.kristinus.hu/hu/esemenyek

https://kultkikoto.jegy.hu/